http://calcg.org/newlogo2.png Not Logged in.
Login | Register

General Discussion Board \ Calculator Discussion \ TI-84 doesn't communicate

Click here to log in (you must be logged in to post comments).

AuthorComment
Jabberjaw
Probe
Posted: 22 Sep 2005
19:15 GMT
Total Posts: 10
Whenever I try to transfer I get this message. "Unable to communicate with the calculator. Please check your connection." Please help me.
Andy
Administrator
Posted: 22 Sep 2005
22:05 GMT
Total Posts: 939
Help us help you. We need to know computer OS, calculator OS version, TI-Connect version, and what cable you're using.
Jabberjaw
Probe
Posted: 23 Sep 2005
17:18 GMT
Total Posts: 10
My Computer os is windows xp sp2, calculator os version is 2.30, ti-connect is 1.6, and the cable is usb direct cable.
Lunchbox
Carrier
avatar
Posted: 23 Sep 2005
21:01 GMT
Total Posts: 2007
Make suree you push the cable in securely to both ends. The calculator side can sometimes feel plugged in all the way when it really isn't.
Jabberjaw
Probe
Posted: 23 Sep 2005
21:09 GMT
Total Posts: 10
I still have the same problem.
smilexnodd
Probe
Posted: 23 Sep 2005
22:58 GMT
Total Posts: 5
is the calculator on? plus, when you have an App open while trying to transfer, the computer thinks its off. so have it on the regular screen.
Jabberjaw
Probe
Posted: 24 Sep 2005
12:52 GMT
Total Posts: 10
I made some progress today. After I went and deleted everything using the DEL key I was able to put PuzzPack on it. But then it gave me the same message when I tried to put in other apps.
Ray Kremer
Ultralisk
Posted: 27 Sep 2005
11:21 GMT
Total Posts: 310
You know, I've seen more than one person say they transferred one thing to the calculator and after that nothing would transfer. And now this:

After I went and deleted everything using the DEL key I was able to put PuzzPack on it. But then it gave me the same message when I tried to put in other apps.

Iiiiiinteresting. Starting to sound like these things aren't user error or the user misconfiguing something.

wnh11
Marine
Posted: 2 Oct 2005
18:21 GMT
Total Posts: 24
I've had this same problem with the USB direct cable on my TI-89 Titanium. I talked to TI about it and they just sent me a silverlink cable, which worked fine. So if all else fails, try emailing TI.
TI Freak
Probe
Posted: 2 Oct 2005
19:31 GMT
Total Posts:

Edit
I too have that problem with the direct cable, I solved my problems with the usb cables by buying 4 serial cables. :P No more problems. :D





Portal | My Account | Register | Lost Password or Username | TOS | Disclaimer | Help | Site Search | File Archives Copyright 2002-2011 CalcG.org